Nyheter


Välkommen till ÖIS, Dida Rashidi!

ÖIS har under tisdagen 17 juli gjort klart med en sommarvärvning. Mittfältaren Dida Rashidi har skrivit på ett halvårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Dida Rashidi föddes i Kongo Kinshasa, men kom till Sverige och Stockholm redan som åttaåring. Det dröjde inte länge innan han började spela fotboll i IFK Stockholm som också är hans moderklubb.

Under junioråren hann Rashidi med en sväng både i Djurgårdens IF och Hammarby IF:s akademier innan han åter hamnade i IFK Stockholm. Som 22-åring gick han över till Nacka FF för att sedan göra sitt intåg i svensk elitfotboll.

Inför säsongen 2016 skrev han på för IK Frej Täby. Där blev det 43 matcher och sju mål för mittfältaren. Inför i år bytte 26-åringen till Halmstads BK där han antecknades för fyra matcher under våren innan kontraktet bröts i slutet på maj.

Rashidi spelar allt som oftast som central mittfältare men kan även användas i andra roller. Dessutom har han sju a-landskamper för Sverige i futsal på meritlistan.

I dag tisdag skrev Dida Rashidi på ett halvårskontrakt med option på ytterligare ett år med ÖIS. Kontraktet är underkastat att han klarar läkarundersökningen under Smögenlägret senare i veckan.

Mittfältaren som kommer att spela i nummer 10 blir spelklar direkt och är således tillgänglig till första matchen efter sommaruppehållet hemma mot AFC Eskilstuna. Han gör sin första träning i morgon onsdag klockan 10.00 redan.

Thomas Askebrand, huvudtränare Örgryte IS
– Dida är en kille som vi redan i våras var intresserad av. Han har spännande egenskaper. Han är kvick, irrationell och duktig en mot en. Han är bra på att kombinera och har ett fint skott. Jag tror att han kommer passa perfekt in i vårt spel.

Dida Rashidi
– Det är underbart att vara på plats här i ÖIS. Anläggningen ser riktigt härlig ut. Jag är glad och tacksam över kontraktet jag fick med ÖIS. Nu vill jag vinna så många matcher som möjligt och ta laget till Allsvenskan. Och det ska vi göra tillsammans på planen.

ÖIS Fotboll hälsar Dida varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Dida Rashidi
Född: 11 juni 1992
Position: Mittfältare
Moderklubb: IFK Stockholm
Tidigare klubbar: IFK Stockholm, Djurgårdens IF, Hammarby IF, Nacka FF, IK Frej Täby, och Halmstads BK
Övrigt: Sju landskamper för Sverige i futsal. Lillebror Heradi Rashidi spelar i Allsvenskan med AIK.

Varmt välkommen till ÖIS-gården i morgon och se Didas första träning klockan 10.00. Passa då gärna på att kolla på B18 sista gruppspelsmatch i Gothia Cup i jakten på en slutspelsplats. Avspark 09.50 på ÖIS-gården.

Missa inte!

Upplevelsematchen mot AFC Eskilstuna 30 juli – Betala vad du vill
Stötta Enkronasmatchen
Kolla in vår webshop Store 1887