Nyheter


Välkommen till ÖIS, Freddie Brorsson!

Freddie Brorsson blir ÖIS femte nyförvärv inför kommande säsong. Den 21-årige yttermittfältaren kommer närmast från spel i Allsvenskan och Trelleborgs FF. Kontraktet är skrivet på två år.

Freddie Brorsson kommer från en riktig fotbollsfamilj. Pappa Jonas Brorsson var först lagkapten och blev sedan även sportchef i Trelleborgs FF. Den ett år äldre Franz Brorsson spelar som mittback i Malmö FF.

När Freddie var fyra år gjorde han sina första fotbollsträningar med Trelleborgs FF. När familjen sedan flyttade blev BK Näset nästa klubb innan han anslöt sig till Malmö FF:s akademi.

Säsongen 2015 återvände han till sin moderklubb Trelleborgs FF och var med på klubbens snabba resa från Division 1 till Allsvenskan efter två avancemang på tre år.

Efter att ha fått fjolåret spolierat på grund av skada antecknades han i år för ett mål och en assist på 23 matcher i Allsvenskan.

I dag fredag skrev Freddie Brorsson ett tvåårskontrakt med ÖIS som börjar gälla 1 januari 2019. Brorsson börjar träna med laget efter årsskiftet.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Det är en väldigt spännande spelare. Trots sin unga ålder fick han mycket speltid i Allsvenskan i år. Han är användbar på många olika positioner och kan bland annat spela på båda kanterna och längst fram som anfallare. Han påminner lite om Gurra (Gustav Ludwigson) då han jobbar väldigt hårt och har en energisk spelstil. Förhoppningsvis kan han också få en lika fantastisk utveckling med bland annat hjälp av Sörens (Börjesson) individuella träning med våra offensiva spelare.

Freddie Brorsson
– Efter att ha besökt ÖIS och träffat både Thomas (Askebrand) och Kent (Carlzon) blev jag säker på mitt beslut. Thomas hade en klar plan om hur han vill ha mig som spelare. Det är en fin anläggning med en träningsplan i riktigt bra skick, staden verkar också väldigt bra. Sedan har jag fått ett väldigt varmt välkomnande av alla i klubben. Både från Thomas och Kent, men även från personalen på kansliet och folk runt omkring klubben. Jag har en positiv känsla.

ÖIS Fotboll hälsar Freddie varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Freddie Brorsson
Född: 4 juni 1997
Position: Yttermittfältare/Anfallare
Moderklubb: Trelleborgs FF
Tidigare klubbar: Trelleborgs FF, BK Näset, Malmö FF

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887

Läs om ÖIS nyförvärv 2019