Nyheter


Välkommen till ÖIS, Gabriel Altemark Vanneryr!

ÖIS har under torsdagen 21 juni gjort klart med ett nyförvärv. Anfallaren Gabriel Altemark Vanneryr har skrivit på ett halvårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Gabriel Altemark Vanneryr är född och uppvuxen i Göteborg. Moderklubben heter Partille IF. Därefter spelade han seniorfotboll i Älvängens IK, Ahlafors IF och Jonsereds IF. I den sistnämnde klubben smällde han in 42 mål på lika många matcher i Division 2. Detta samtidigt som han studerade på polishögskolan i Stockholm vilket innebar att han inte tränade med laget utan endast spelade matcher med dem.

Hans insatser gick inte obemärkt förbi, Ljungskile SK i Superettan snappade upp anfallaren. Steget till elitfotbollen klarade den då 24-årige Altemark Vanneryr elegant med 13 mål under sin debutsäsong. Efter ytterligare en säsong i Ljungskile gick flyttlasset vidare till Varberg där det blev två säsonger och sedermera Gais där han gjorde en säsong.

Därefter gjorde han en andra sejour i Ljungskile för att sedan även göra en andra sejour i Varberg där han spelade senast och även bar lagkaptensbindeln.

Totalt har göteborgaren stått för 77 mål på 178 matcher under sina nio säsonger i Superettan.

32-åringen har även en ÖIS-koppling då Gabriels pappa Roger Altemark spelade i Sällskapet mellan 1978-81.

I dag torsdag skrev Gabriel Altemark Vanneryr på ett halvårskontrakt med option på ytterligare ett år med ÖIS. Kontraktet är underkastat att han klarar måndagens läkarundersökning. Anfallaren blir spelklar 15 juli och är således tillgänglig till första matchen efter sommaruppehållet mot AFC Eskilstuna.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Det är en hårt arbetande anfallare som brukar göra sina mål och poäng i Superettan. Vi hoppas att han ska kunna ge oss lite extra spets. Han har även fina ledaregenskaper. Det är en fantastisk fin kille, han är ödmjuk och trevlig på alla sätt och vis. Jobbar hårt hela tiden.

Gabriel Altemark Vanneryr
– Det känns fantastiskt att få komma till en fin och anrik förening som är på väg både uppåt och framåt just nu. En förening i medgång. Det känns väldigt inspirerande att få representera ÖIS.

ÖIS Fotboll hälsar Gabriel varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Gabriel Altemark Vanneryr
Född: 20 augusti 1985
Position: Anfallare
Moderklubb: Partille IF
Tidigare klubbar: Partille IF, Älvängens IK, Ahlafors IF, Jonsereds IF, Ljungskile SK, Gais och Varbergs BoIS

Missa inte!

Biljetter till ÖIS – Jönköpings Södra IF 26 juni
Kolla in vår webshop Store 1887