Nyheter


Välkommen till ÖIS, Linus Tornblad!

ÖIS har gjort klart med ytterligare en spelare inför årets säsong. Linus Tornblad har skrivit på ett femmånaderskontrakt som sträcker sig till sista juni 2019. Den 25-årige yttermittfältarens senaste klubbadress var Norrby IF.

Linus Tornblad började att spela fotboll som knatte i moderklubben Azalea BK. Som 15-åring gick han sedan över till Gais akademi där han så småningom avancerade hela vägen upp till a-laget. Totalt gjorde han 26 matcher och två mål i Allsvenskan och ytterligare tre säsonger under tiden i klubben.

De tre senaste säsongerna har han spelat i Superettan för tre olika lag. Först Ljungskile SK, sedan Åtvidabergs FF och avslutningsvis Norrby IF som var 25-åringens senaste klubbadress.

Totalt har Tornblad antecknats för 88 matcher och nio mål i Superettan.

Nu står det klart att mittfältaren ansluter till ÖIS. Linus Tornblad har tecknat ett kontakt på fem månader som sträcker sig till sista juni 2019. Tornblad finns med i truppen redan till dagens träningsmatch mot IK Oddevold och kommer under säsongen att spela i nummer 18.

Linus Tornblad
– Det känns jäkligt bra att ha det klart. Jag är både glad och tacksam över att få den här chansen. Thomas (Askebrand) har fått ihop en jättebra grupp här i ÖIS, känslan är god. Jag ser fram emot till att säsongen startar. Förhoppningsvis får jag visa upp mig redan i dag mot Oddevold.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Linus har gjort ett bra provspel och har egenskaper som vi värdesätter och kommer ha nytta av. Han är snabb, duktig en mot en och jobbar hårt hela tiden. Han är en rätt vass avslutare också..

ÖIS Fotboll hälsar Linus varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Linus Tornblad
Född: 2 juli 1993
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Azalea BK
Tidigare klubbar: Azalea BK, Gais, Ljungskile SK, Åtvidabergs FF, Norrby IF

Missa inte!

Vinst i årspremiären mot Falkenbergs FF

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats i år

Bortakortet 2019 – Häng med ÖIS på bortaplan

Klä dig varmt – Kolla in vår webshop Store 1887