Nyheter


Välkommen till ÖIS, Victor Sköld!

ÖIS har under onsdagen 14 november gjort klart med det första nyförvärvet inför nästa år. Anfallaren Victor Sköld har kritat på för ett år med option på ytterligare ett år. 29-åringen kommer närmast från Örebro SK.

Victor Sköld är från Alingsås till en början och började spela fotboll som knatte i moderklubben Holmasunds IF. Samma moderklubb som en viss Johan Elmander. Faktum är att Victor och Johan faktiskt är släktingar. Bara en sån sak.

Sköld gick sedan vidare och spelade i IF Elfsborgs akademi innan han började spela seniorfotboll för FC Trollhättan. Först en säsong i Superettan och sedan en säsong i Division 1.

Flyttlasset gick därefter vidare till Falkenbergs FF där det blev två nya säsonger i Superettan. Säsongen 2013 vann han skytteligan i Superettan och förde upp Falkenberg till Allsvenskan.

De fem senaste säsongerna har han spelat i Allsvenskan för olika klubbar. Två kortare sejourer i Åtvidabergs FF och IFK Göteborg samt i Örebro SK där han har spelat sedan sommaren 2016.

Totalt har 29-årige Sköld antecknats för 104 matcher, 13 mål och nio assist i Allsvenskan. Samt 36 mål och 18 assist på 83 matcher i Superettan.

I dag onsdag 14 november skrev han på för ÖIS och återförenas därmed med sin gamla tränare Thomas Askebrand efter tiden tillsammans i Falkenberg. Kontraktet börjar gälla 1 januari 2019 och sträcker sig över kommande säsong med option på ytterligare ett år.

Anfallaren kommer att spela i nummer 21 och börjar träna med laget efter årsskiftet.

Thomas Askebrand, huvudtränare ÖIS
– Det är fantastiskt roligt att få in en allsvensk fotbollsspelare. Victor håller en hög nivå och kommer att höja vår verksamhet. Det är en anfallare som jobbar väldigt hårt, är duktig i djupled och har en näsa för mål.

Victor Sköld
– Det är fantastiskt kul och skönt att allt är klart nu. Det är en anrik förening som borde spela högre upp än vad den gör. Förhoppningsvis kan jag komma hit och hjälpa till med att få tillbaka ÖIS där klubben hör hemma.

ÖIS Fotboll hälsar Victor varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Victor Sköld
Född: 31 juli 1989
Position: Anfallare
Moderklubb: Holmalunds IF
Tidigare klubbar: Holmalunds IF, IF Elfsborg, FC Trollhättan, Falkenbergs FF, Åtvidabergs FF, IFK Göteborg, Örebro SK

Missa inte!

Årskort 2019 – Upplev ÖIS på plats nästa år