Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Alibek Aliev!

9 februari 2018

ÖIS har under kvällen gjort klart med ett nyförvärv. Anfallaren Alibek Aliev har skrivit på ett kontrakt på fyra år med klausuler.

Alibek Aliev började spela fotboll som knatte i Vänersborgs FK innan han anslöt till IF Elfsborgs akademi. Där blev det tre säsonger innan flyttlasset gick till födelselandet Ryssland och storklubben CSKA Moskva.

Under sejouren i CSKA Moskva blev det inga framträdanden för anfallaren som däremot lånades ut två gånger. Först till finska FF Jaro 2015. Därefter till Gais sommaren 2016. Ett lån som sedan förlängdes ytterligare en säsong. I fjol antecknades 21-åringen för 23 matcher på vilka han gjorde två mål och en assist.

I dag under fredagskvällen blev det klart att Alibek Aliev har kritat på för fyra år med klausuler för Sällskapet. Aliev ansluter till laget på måndag.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Alibek var en av få vi har kollat på och vi är väldigt glada över att få in honom. Det är en forward som jag länge har velat ha och nu kom möjligheten att få in honom. Det är en kille som är bra på att spela felvänd, men som även kan spela i djupled. Han jobbar hårt och är en spelare som vi tror passar in i sättet vi vill spela. Han kommer att tillföra ytterligare en dimension. Det är en spelare som redan är bra och som har stor utvecklingspotential.

Alibek Aliev
– Det känns väldigt bra att få komma till ÖIS. Sveriges äldsta förening. Jag är väldigt glad över det. Jag ser redan fram emot att få börja träna med gänget och lära känna gruppen. Jag hoppas och tror på att det här kommer bli riktigt bra. Ett längre avtal visar också klubbens tro på mig och min tro på Thomas och ÖIS nybygge.

Örgryte IS hälsar Alibek varmt välkommen till det vackraste av Sällskap!

FAKTA
Namn: Alibek Aliev
Född: 16 augusti 1996
Position: Anfallare
Moderklubb: Bäckefors IF
Tidigare klubbar: Bäckefors IF, Vänersborgs FK, IF Elfsborg, FF Jaro och Gais

 

Missa inte!

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

Följ ÖIS på bortaplan – Beställ ditt Bortakort

 

Text: Johan Velagic