Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Anton Lans!

12 december 2017

ÖIS har gjort klart med sitt andra nyförvärv på lika många dagar. I dag tisdag skrev Anton Lans på. Mittbacken kommer närmast från Gefle IF. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2019.

Anton Lans började spela fotboll för lokalklubben Vinninga AIF, hemmahörande i Division 6. Som 14-åring bytte han till Lidköpings IF innan han tog steget till IF Elfsborg som 16-åring.

Väl i Elfsborg gjorde han sin allsvenska debut 2010 som 19-åring. Totalt blev det 24 matcher och ett mål för mittbacken i Boråsklubben fram till 2015. Under denna period hann Lans även med en sväng i Falkenberg dit han var utlånad under två säsonger.

De två senaste åren har 26-åringen spelat sin fotboll i Gefle IF. En säsong vardera i Allsvenskan respektive Superettan. Totalt blev det 39 matcher för klubben.

I dag tisdag blev det klart att Anton ansluter till ÖIS till nästa säsong. Kontraktet är tecknat på två år och sträcker sig över säsongen 2019.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Anton kommer att passa in perfekt i sättet vi ska spela. Det är en toppenkille som jag har haft hand om tidigare i Falkenberg. Det är en hårt jobbande spelare som är fysiskt stark. Han är relativ snabb och har en jättefin vänsterfot.

Anton Lans
– ÖIS är en stor och anrik klubb med mycket historia. När jag pratade med Thomas, som jag har haft tidigare i Falkenberg, var det inga tveksamheter på att skriva på för ÖIS. Jag vill vara här och vara med på den spännande resa som det förhoppningsvis blir.

Örgryte IS hälsar Anton varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Anton Lans
Född: 17 april 1991
Position: Mittback
Moderklubb: Vinninga AIF
Tidigare klubbar: Vinninga AIF, Lidköpings IF, IF Elfsborg, Falkenbergs FF (lån), Gefle IF.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic