Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, David Engström!

20 november 2017

Och här kommer höstens andra nyförvärv. David Engström har skrivit på ett kontrakt på två år med Örgryte IS. Mittbacken kommer närmast från BK Häcken.

David Engström är en Västeråskille och moderklubben stavas Irsta IF. Som 14-åring bytte han till Gideonsbergs IF innan det blev spel i Västerås SK där han även gjorde sin seniordebut i Division 1. Mittbacken hann även med en kort sejour i Västerås IK innan det bar av till Småland.

Engström flyttade till Växjö för att plugga och började då att spela i Division 3 med Moheda IF. Det dröjde inte länge innan IFK Värnamo snappade upp honom. Väl i Värnamo blev det 52 matcher och imponerande tio mål under tre säsonger. Allt fler blickar drogs till den målfarliga mittbacken som valde att skriva på för BK Häcken.

Under det gångna året antecknades 27-åringen för en start och fyra inhopp i Allsvenskan för Häcken där det inte blev någon förlängning av kontraktet.

Nu står det klart att han ansluter till Örgryte IS. Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig över säsongen 2019.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– En försvarsgeneral som är otroligt bra i luften. En mittback som läser spelet på ett bra sätt. Han är duktig på att dirigera och visa vägen för alla andra genom sin offervilja.

David Engström
– Det känns jättebra och inspirerande att komma till en så fin förening som Örgryte IS. Jag tror på den här klubben och Thomas Askebrand som tränare och jag kommer göra allt för att vi ska lyckas.

Örgryte IS hälsar David varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: David Engström
Född: 7 augusti 1990
Position: Mittback
Moderklubb: Irsta IF
Tidigare klubbar: Irsta IF, Gideonsbergs IF, Västerås SK, Västerås IK, Moheda IF, IFK Värnamo, BK Häcken.

 

Text: Johan Velagic