Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Diego Montiel!

5 december 2017

ÖIS har gjort klart med Diego Montiel. 22-åringen var i år utlånad till Gefle IF från IK Sirius. Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Diego Montiel kommer från Västerås och moderklubben är IK Franke. Mittfältaren gick sedan vidare till Västerås SK. Där gjorde han a-lagsdebut som 17-åring. Efter en kort sejour i BP:s juniorlag återvände han hem till Västerås igen.

Inför säsongen 2015 anslöt han till hårdsatsande Dalkurd. Under hans första säsong tog laget klivet upp från Division 1 till Superettan. Efterföljande år blev Montiel historisk som Dalkurds första målskytt i Superettan någonsin. Totalt blev det 29 matcher, tre mål och fyra assister i Dalkurd i Superettan i fjol.

Därefter gick flyttlasset till den allsvenska nykomlingen IK Sirius. Montiel gjorde här sin debut i Allsvenskan. I brist på speltid, fem matcher under våren, lånades han ut till Gefle IF i Superettan. Där tog han en startplats och var med och såg till att Gefle undvek degradering.

Nu står det klart att 22-åringen har skrivit på för ÖIS. Avtalet sträcker sig över nästkommande säsong med en option på ytterligare ett år.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Det är en spelare som är otroligt bra med bollen. En kreativ mittfältare som kan slå de öppnande passningarna till sina medspelare. Han har ett bra skott och en fin fot. Han är lite som Sören Börjesson var när han spelade. Sören var elegant när han lirade. Han hade en blick för spelet och hittade de smarta lösningarna. Diego är också åt det hållet. En fältherre med bollen som kan göra det där lilla extra.

Diego Montiel
–Det är jättekul att få komma till ÖIS som har ett spännande projekt på gång. Det ska bli kul att vara delaktig i det projektet. Sen är det viktigt för mig att man har förtroendet från tränaren och det har jag fått från Thomas.

Örgryte IS hälsar Diego varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Diego Montiel
Född: 26 april 1995
Position: Central mittfältare
Moderklubb: IK Franke
Tidigare klubbar: IK Franke, Västerås SK, IF Brommapojkarna, Dalkurd FF, IK Sirius, Gefle IF (lån).

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic