Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Gustav Ludwigson!

21 december 2017

Gustav Ludwigson är klar för ÖIS. Anfallaren ansluter närmast från Sävedalens IF. Kontraktet är skrivet på ett år och sträcker sig över säsongen 2018.

ÖIS har gjort klart med Gustav Ludwigson från Sävedalens IF i Division 2. I år var klubben nära avancemang till Division 1, men föll på det berömda målsnöret. För Ludwigsons del slutade säsongen med åtta mål och 13 assister på 24 matcher.

Totalt blev det tre säsonger i Sävedalens IF för anfallaren. Innan dess har han spelat i moderklubben Mölnlycke IF där han lirade i Division 4 och 5.

Ludwigson har även en fin ÖIS-historia i släkten. Den gamle ÖIS-målvakten Robert Zander, med två OS på 20-talet, är nämligen Gustavs gammelmorfar.

I dag torsdag tecknade anfallaren på ett ett-årskontrakt med ÖIS.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Gustav gjorde en fin provspelsvecka hos oss. Det är en forward som jobbar väldigt hårt. Han är löpstark och rivig. Han är duktig på att vara på rätt plats vid rätt tillfälle inne i straffområdet. En spännande spelare.

Gustav Ludwigson
– Det är väldigt spännande och ärofyllt att få komma till en sådan klassisk förening. Att få möjlighet att vara med och bidra med det man kan. Vare sig det är på träningsplanen, på bänken eller på planen så bidrar alla spelare på sitt sätt. Jag kommer att kämpa för att laget ska må bra och bidra till en bra stämning, säger han och delar med sig av en liten ÖIS-anekdot:

– Jag provtränade med ÖIS när jag var 16 år tillsammans med en vän. Kompisen fick en plats i akademin, men inte jag. De sa att jag var för liten och att de skulle höra av sig när jag hade växt till mig i framtiden. Nu är jag här.

Örgryte IS hälsar Gustav varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Gustav Ludwigson
Född: 20 oktober 1993
Position: Anfallare
Moderklubb: Mölnlycke IF
Tidigare klubbar: Mölnlycke IF och Sävedalens IF

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic