Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Jesper Jörnvik!

21 december 2017

Välkommen säger vi även till Jesper Jörnvik. Yttern ansluter till ÖIS från Qviding FIF. Kontraktet är skrivet på ett år och sträcker sig över säsongen 2018.

Jesper Jörnvik är dagens andra nyförvärv. Yttern kommer närmast från Qviding FIF som i år slutade nästsist i Division 1 Södra. 23-åringen noterades för 18 matcher för klubben.

Jörnvik började att spela fotboll i moderklubben Qviding FIF. När han var i tio-årsåldern gick han till IFK Göteborg innan han gjorde en kort sväng till Gais. Inför sista junioråret återvände han till Qviding. Där tog han klivet upp till a-laget och gjorde fem säsonger i Division 1. En kort utlåning till Gunnilse IS hann det också bli.

I dag torsdag blev det klart att Jörnvik lämnar Qviding för ÖIS. Kontraktet skrevs på ett år.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Jesper gjorde också ett bra provspel hos oss. Det är en kille som jag har haft koll på i många år och som är användbar på flera olika positioner. Han har spännande egenskaper och är en spelare vi hoppas ska kunna blomma ut hos oss.

Jesper Jörnvik
– Det är jätteskönt att få det klart. Jag har aldrig spelat i Superettan tidigare, det känns jättekul att få den möjligheten och få chansen att utvecklas i ÖIS. Det är bra förutsättningar här. Att ÖIS är Sveriges äldsta klubb säger en hel del. Det är häftigt att få komma hit. Man märker att det är en stor klubb.

Örgryte IS hälsar Jesper varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Jesper Jörnvik
Född: 4 september 1994
Position: Yttermittfältare
Moderklubb: Qviding FIF
Tidigare klubbar: Qviding FIF, IFK Göteborg, Gais, Gunnilse IS (lån)

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic