Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Karl-Johan Lindblad!

22 november 2017

ÖIS fortsätter att rusta upp i backlinjen. Senast att skriva på: Karl-Johan Lindblad. Mittbacken ansluter från Östers IF och har skrivit på ett tvåårskontrakt.

När Karl-Johan Lindblad var sex år gammal började han att spela fotboll för Östers IF. Klubben blev han trogen hela vägen fram som 25-åring. I dag onsdag skrev han nämligen på för Örgryte IS.

År 2011 kom debuten i Superettan som 19-åring. Året därpå noterades han för åtta matcher när Öster vann Superettan och avancerade till Allsvenskan. Väl i landets högsta serie blev det inga framträdanden på grund av skador.

Efter degraderingen till Superettan följdes ytterligare en degradering till Division 1. Lindblad stannade kvar i sin moderförening och blev ordinarie i startelvan. Efter två säsonger i Division 1 var han med och förde upp Öster till Superettan igen. I år gjorde han 22 matcher och stod för fina fyra mål från sin mittbacksposition.

Nu står det klart att hans nya klubbadress blir Örgryte IS. Kontraktet är skrivet på två år och sträcker sig över säsongen 2019. Lindblad ansluter till laget när träningen återupptas i januari.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Jag är väldigt glad att få möjligheten att ta med mig Kalle. Det är en mittback som är följsam, jobbar hårt och är en otrolig fin kamrat. Det är en spelare som under mina tre år i Öster gått från klarhet till klarhet hela tiden. Det senaste året spelade han enormt bra.

Karl-Johan Lindblad
– Det känns fantastiskt att komma till en så anrik förening som har så mycket inom de här väggarna. Det känns stort. Jag är glad och stolt över att få representera ÖIS.

Örgryte IS hälsar Kalle varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Karl-Johan Lindblad
Född: 21 mars 1992
Position: Mittback
Moderklubb: Östers IF
Tidigare klubbar: Östers IF

 

Text: Johan Velagic