Nyheter


Välkommen till Örgryte IS, Simon Nilsson!

8 december 2017

ÖIS har skrivit kontrakt med Simon Nilsson. Mittfältaren kommer närmast från IFK Värnamo. Avtalet sträcker sig över säsongen 2019.

Simon Nilsson började att spela fotboll i den lilla klubben Björkenäs/Pukaviks IF. Därifrån flyttade han sedan till Blekinges största klubb, Mjällby AIF som 11-åring.

Nilsson anslöt till Mjällbys ungdomsverksamhet och avancerade sedermera till a-laget. Som nybliven 19-åring gjorde han sin allsvenska debut. Totalt blev det 21 matcher i högsta serien på fyra säsonger i Mjällby. Därefter gjorde han ytterligare en säsong i Superettan för klubben.

Inför 2016 flyttade den centrala mittfältaren till IFK Värnamo där det blev två säsonger. I fjol hade han sin tveklöst starkaste säsong rent poängmässigt. Fem mål och fyra assister blev det för 25-åringen som var med och förde IFK Värnamo till en sjätteplats i Superettan. Klubbens bästa placering någonsin.

I dag fredags skrev Simon Nilsson på för ÖIS. Kontraktet är tecknat på två år och sträcker sig över säsongen 2019.

Thomas Askebrand, tränare Örgryte IS
– Simon är en spännande och bra innermittfältare. En tvåvägsspelare som gjorde en hel del poäng i år. Han har fina offensiva kvaliteter. Bra passningsspelare med båda fötterna. Löpstark och väldigt tuff att möta. Han är en liten gris på plan. Han är en sån man avskyr att möta, men älskar att ha i sitt egna lag.

Simon Nilsson
– Det är skönt att det äntligen är klart. Jag är väldigt glad och stolt för att få vara en del av denna klubb. ÖIS har ett spännande projekt på gång och det är kul att få vara med på det.

Örgryte IS hälsar Simon varmt välkommen till det finaste av sällskap!

FAKTA
Namn: Simon Nilsson
Född: 1 juli 1992
Position: Central mittfältare
Moderklubb: Björkenäs/Pukaviks IF
Tidigare klubbar: Björkenäs/Pukaviks IF, Mjällby AIF, Sölvesborgs GIF (lån), IFK Värnamo.

 

Missa inte!

Fyll vår tröja med kärlek

Följ ÖIS 2018 – Köp årskort

Kolla in vår nya webshop Store 1887

ÖIS julkalender – Samtliga auktioner

 

Text: Johan Velagic