Nyheter


Var med och stötta #TheBlueBucket

The Blue Bucket är ett projekt där folk uppmanas att samla upp så mycket som möjligt av de 8 miljarder kilo plast som hamnar i våra hav varje år. En av ambassadörerna för projektet är ÖIS forne spelare Johan Elmander.

Projektet The Blue Bucket drivs av The Perfect World Foundation som är en ideell organisation med huvudkontor i Sverige, men som har hela världen som arbetsområde.

The Perfect World Foundation arbetar främst med att samla in pengar för att stötta krisdrabbade djur och naturområde för att bevara planetens biologiska mångfald. Organisationen arbetar dagligen med att belysa problemen och öka kunskapsnivån kring det.

Ett av organisationens många olika projekt är just The Blue Bucket som har slogan “Save the Ocean” och uppmanar folk att samla upp plast ur haven. Förra veckan gjorde vår förre spelare Johan Elmander ett besök på ÖIS-gården för att uppmärksamma projektet som han är ambassadör för.

– Vi måste alla enas och hjälpas åt. Plast ska i första läget inte hamna i havet, men nu finns det där och hinken är en symbol för att allas delaktighet är viktig, säger Johan Elmander.

Varför gör du det här?
– Jag har barn och dels är jag orolig för hur deras framtid kommer se ut med tanke på alla miljöproblem som vi står inför. Men det är också viktigt för mig att vara en bra förebild, både för mina barn men också andra. Genom att uppmärksamma problem och sprida kunskap kan vi gemensamt jobba med lösningar istället för att bara överröstas och tyngas ner av problemen, säger Johan Elmander

Du kan stötta projektet genom att dels hjälpa till att plocka upp skräp ur haven, men även genom att skänka en gåva. Du kan göra det både genom swish och en insättning till The Perfect World Foundation.

Swish: 90 03 880
Bankgiro: 900-3880
Plusgiro:900388-0

» Läs mer om The Blue Bucket

» Läs mer om The Perfect World Foundation