Veljovic: "Är tre poäng som gäller – Det ser vi fram emot" - Örgryte Fotboll

Veljovic: ”Är tre poäng som gäller – Det ser vi fram emot”

Tommie Veljovic anslöt till ÖIS inför säsongen från FC Trollhättan och division 1. Den reslige mittbacken har med två inhopp direkt fått känna på superettan i inledningen. Men inte som mittback. Istället har han placerats ut som defensiv mittfältare. Nu tar han sats mot omgång tre mot Åtvidabergs FF.

På fredag är det dags för omgång tre i superettan. Du har fått speltid i de två inledande matcherna. Hur har det varit?
– Det har varit kul att få debutera för ÖIS. Jag har hoppat in på en liten ovan position, som defensiv mittfältare. Tanken har varit att jag ska stänga matcherna och hjälpa backlinjen. Att ligga framför dem och jobba där. Det har varit kul, säger Tommie Veljovic.

Har du spelat som defensiv mittfältare innan?
– Ja, jag spelade som innermittfältare som yngre innan jag bytte till mittback. Man känner igen det, men det tar lite tid till man kommer in i det igen.

Vilken roll föredrar du och vad är skillnaderna mellan de två rollerna?
– Som mittback är du i princip sista man. Där är jag mest van att spela och är det jag föredrar att spela. Men jag kan absolut spela som defensiv mittfältare också. Där blir det lite mer att springa och man får vara med lite mer offensivt i uppbyggnadsspelet. Det är kul.

Som sagt, på långfredagen är det dags för ny hemmamatch. Åtvidaberg på Gamla Ullevi, dina tankar inför det?
– Spännande. Jag har inte jättebra koll på Åtvidaberg om jag ska vara ärlig, men det får vi väl information om nu i veckan. Hur de spelar och hur vi ska spela matchen. Det blir spännande. Det är tre poäng som gäller såklart. Det ser vi fram emot.

 

Biljetter till Örgryte IS – Åtvidabergs FF.

 

Text: Johan Velagic

FacebookTwitterGoogleTumblrLinkedIn