Nyheter


Veljovic första match på fem månader: ”Skönt att spela igen”

27 september 2017

I gårdagens vinst mot Trelleborg gjorde Tommie Veljovic en efterlängtad comeback. Senast mittbacken fick speltid var 24 april, mot just Trelleborg. Efter fem månader var han nu äntligen tillbaka på plan igen.

Inbytt till andra halvlek och du fick därmed dina första spelminuter sedan fjärde omgången mot just Trelleborg. Lite bättre minnen nu den här matchen va?
– Ja, absolut. Det var som sagt väldigt länge sedan jag spelade. Jag har varit skadad och så vidare. Det var skönt att hoppa in, jag vet inte var det var med Hannes i dag (Hannes Sahlin tvingades utgå med en lättare hjärnskakning efter att ha fått en boll i huvudet). Det var skönt att få spela i dag och skönt med vinst, säger Tommie Veljovic.

Du åkte på en skada som höll dig borta ett bra tag och som har förstört en stor del av säsongen för dig. Hur skulle du sammanfatta året för dig så här långt?
– Väldigt mycket upp och ner. Både prestationsmässigt och mentalt måste man ändå säga också. Det tär ju på en att vara skadad. Det gäller att hålla huvudet högt och träna så hårt man kan och försöka komma tillbaka. Det är skönt att få spela igen, säger Veljovic.

Hur kändes det där ute på planen då?
– Det kändes okej. Laget spelar relativt smart, vi gör 1-0 och 2-0. Det var ganska lätt att ta hand om deras anfall. De trycker på mot slutet där, men jag tycker att vi reder ut det bra.

Dina personliga förhoppningar nu på de här sista fem omgångarna?
– Det är som alltid, att man vill spela. Det har det varit sedan dag ett egentligen. Det är bara att träna på hårt och se hur långt det räcker.

 

Nästa hemmamatch spelas 16 oktober mot Gefle och då är det dags för Enkronasmatchen. Du behöver inte boka någon biljett utan kan bara dyka upp vid Gamla Ullevi under matchdagen. Alla går in gratis!

 

Text: Johan Velagic