Nyheter


Ytterligare en förlust för ÖIS

Femte raka förlusten för ÖIS kom i dagens match hemma mot Dalkurd.

Den första matchen under Miguel Beas och Sören Börjesson som huvudansvariga slutade i moll. Det var dock ett annat ÖIS som kom till spel i denna match jämfört med de senaste, i alla fall till en början. Hemmalaget var hetare in i situationerna och skapade oreda för Dalkurds försvar gång på gång under inledningen av den första halvleken. Redan i den 1:a minuen hade hemmalaget en boll i nät, men målet dömdes bort pga hands. Efter en ribbträff och en boll som räddades på mållinjen fick ÖIS till slut in ett ledningsmål. Marokhy Ndione tråcklade sig in i straffområdet från höger och kunde efter många om och men få iväg ett avslut som letade sig in i mål.

Trots ett övertag och bud på fler mål klarade ÖIS inte av att ta med sig ledningen in i halvtidsvilan. I den 45:e kvitterade bortalaget genom Samuel Leach Holm som snappade upp en felpass utanför ÖIS straffområde och drog till direkt, ett avslut utom räckhåll för Fredrik Andersson.

Andra halvlek genomfördes på ett sämre sätt från ÖIS sida. Dalkurd, som kom in med mer energi efter kvitteringen i slutskedet av den första halvleken, var nu laget som förde spelet och kom till de hetare målchanserna. Samtidigt var ÖIS passivare i presspelet och uddlösa i anfallsspelet. Med tanke på den andra halvlekens utveckling kom det därför inte som en chock när Dalkurd i den 85:e minuten avgjorde matchen.

Dagens förlust innebär att Sällskapet nu bara är 1 poäng från negativt kval. Nästa match spelas redan nu på onsdag klockan 19:00 när serieledarna Degerfors tar emot ÖIS.