Nyheter


ÖIS utslagna ur Svenska Cupen

Nästa säsong kommer inte att inledas med ett gruppspel i Svenska Cupen. Detta efter att ÖIS förlorat borta mot IF Lödde med 2-1.

Det var i regn och rusk som IF Lödde tog emot ÖIS på Tolvans IP i Löddeköpinge. Regnet gjorde planen både tung och hal, vilket påverkade spelet. Även om ÖIS höll mest i boll så lyckades man inte etablera sig särskilt mycket på hemmalagets planhalva utan hotade mer genom att sticka upp på kanterna då och då, vilket i de flesta fallen ledde till en hörna.

Matchens första mål gjordes i den 33:e matchminuten. Hannes Sahlin slog in en frispark från högerkanten mot mål där Adam Bergmark Wiberg, efter lite flipper-spel, var på rätt plats vid rätt tillfälle och lyckades peta in bollen i nät.

Kort därpå var IF Lödde nära en kvittering. I ett uppstick tvingade sig hemmalaget till en straffspark. En straffspark som David Olsson räddade. Olsson gick rätt och kunde utan större problem rädda undan bollen som lades i “målvaktshöjd”.

Resterande delen av halvleken flöt på utan några större målchanser och ÖIS kunde gå in i halvtidsvilan med en ledning, utan att ha imponerat nämnvärt.

Andra halvlek inleddes på ett sämre vis. ÖIS fick inte till något spel alls, vilket i den 57:e minuten ledde till att hemmalaget kvitterade. Simon Samuelsson Renblad Drog till med ett drömskott från 25 meter som letade sig upp i krysset. Efter kvitteringen tog Lödde tag i taktpinnen och såg klart hetare ut i de flesta situationerna samtidigt som ÖIS låg på tok för långt mellan lagdelarna.

Det avgörande målet gjordes i den 75:e minuten när IF Lödde sågade sig igenom ett rörigt ÖIS-försvar och kunde efter en passning snett inåt bakåt lägga in bollen i öppen kasse.

ÖIS var aldrig riktigt nära att kvittera och lyckades inte skapa något som helst tryck om man ska vara helt ärlig. Förlusten innebär som sagt att ÖIS är ute ur Svenska Cupen och får ägna sig åt träningsmatcher istället för gruppspel under den tidiga våren 2021.