Nyheter


Rutinerade Sofia Skog första nyförvärvet till damlaget

Rutinerade mittfältaren/anfallaren Sofia Skog blir det första nyförvärvet att presenteras för Sällskapets damlag!

Det är en gedigen karriär som ligger bakom Sofia Skog. Moderklubben heter Torslanda IK men 2005, vid 17-års ålder lämnade hon Hisingen för Mölndal och Jitex BK som efterföljande år tog klivet upp i Damallsvenskan. Laget åkte dock ur direkt och det dröjde tills 2010 innan Sofia med sitt Jitex tog sig tillbaka till finrummet. Den här sejouren blev dock längre och Sofia spelade damallsvenskt med Jitex till säsongen 2014 då hon tog spårvagnen in till stan och Kopparbergs/Göteborg FC då hon skrev på för det allsvenska topplaget.

Det blev dock bara två säsonger på Valhalla innan hon la den professionella karriären åt sidan. Nu är hon dock klar för en comeback då hon kommit överens med sällskapet om att snöra på sig skorna igen.

Sofia Skog

– Det känns fint! Dels att vara del i någonting nytt i en så anrik förening som Örgryte IS. Men jag tror också det är något bra för damfotbollen som händer. Det blir en väldigt rolig resa att vara med på.

Cassandra Bolsén, huvudtränare

– Roligt att Sofia har valt oss före andra klubbar. Hon har en hög spetskompetens och kommer bidra till laget väldigt mycket med sin rutin. Känns oerhört inspirerande att jobba med en spelare som varit på den nivån Sofia varit.

Vi välkomnar Sofia till det vackraste av Sällskap. Håll utkik för fler nyförvärv till damlaget senare i veckan.

FAKTA
Namn: Sofia Skog
Född: 1 oktober 1988
Position: Offensiv mittfältare/anfallare
Tidigare föreningar: Torslanda IK, Jitex BK, Kopparbergs/Göteborg FC
Moderförening: Torslanda IK
Aktuell: Blir det historiska första nyförvärvet att presenteras till ÖIS damlag.